Ρολά καταστημάτων

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΡΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 
ΓΕΝΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
*Τα ατσάλινα μεταλλικά ρολλά ασφαλείας (προπετάσματα) είναι ο κατ΄εξοχήν εύκολος και σίγουρος τρόπος ασφάλισης ανοιγμάτων, σε οικιακή, και επαγγελματική και βιομηχανική χρήση.
*Κατασκευάζονται από προφίλ ατσαλολαμαρίνας που διαθέτουν αυστηρές προδιαγραφές αντοχής και ασφάλειας.Τα ρολλά κατασκευάζονται από μονή λαμαρίνα ή και διπλή με εσωτερική μόνωση, ή από φύλλα αλουμινίου με μόνωση, ή από μασίφ σίδερο (διχτυωτά ρολλά)
*Ανοιγοκλείνουν με κάθετη ανύψωση και κινούνται μέσα σε οδηγούς. Αποτελούνται από φύλλα συνδεδεμένα μεταξύ τους τα οποία περιτυλίγονται σε κεντρικό άξονα.
Η κίνησή τους είναι γρήγορη, λειτουργική και δεν καταλαμβάνουν ιδιαίτερο χώρο (μόνο τον κύκλο του ρολλού), ελευθερώνοντας έτσι το άνοιγμα.
*Η ομαλή και αθόρυβη κίνησή τους επιτυγχάνεται χάρη στο συνδυασμό των πλαστικών τελειωμάτων (τάπες) που δεν αφήνουν πλάγια μετατόπιση των φύλλων και στους οδηγούς που φέρουν διπλά πρεσσαριστά λάστιχα με βουρτσάκι.
. *Το τελευταίο κάτω φύλλο (κατωκάσι) είναι ένα περισσότερο ενισχυμένο προφίλ από ατσαλολαμαρίνα ή αλουμίνιο, που στο κάτω μέρος του φέρει συρταρωτό ελαστικό πέλμα (λάστιχο φούσκα) που στεγανοποιεί και εξισορροπεί τυχόν ανωμαλίες του δαπέδου.
*Τα ρολλά περιτυλίγονται σε τάσια ελατηρίων στηριγμένα σε ενισχυμένους άξονες γαλβανιζέ διατομής Φ60 ή φ76 χιλ με ρουλεμάν , ή απευθείας σε άξονες TUBO Φ 139 ως Φ 220 χιλ, χωρίς την υποβοήθηση ελατηρίων.
*Η ασφάλεια για τη μη απότομη πτώση των ρολλών στα ηλεκτρικά (αυτόματα) ρολλά γίνεται με ειδικό κουζινέτο ασφαλείας , με καστάνια, που μπορεί να είναι ενσωματωμένο και στον κινητήρα του ρολλού.
Η ασφάλεια στα ρολλά με κινητήρες κεντρικούς σε άξονα Φ60 ή φ76 γίνεται με ειδικό ηλεκτρόφρενο που απασφαλίζει με συρματόσχοινο.
*Στα μεγάλα ανοίγματα όπου η ανεμοπίεση είναι μεγάλη, μπορούν να τοποθετηθούν ειδικοί μεταλλικοί γάντζοι που δεν αφήνουν το ρολλό να βγει έξω από τους οδηγούς ή και μπάρες ενίσχυσης και ασφαλείας.
*Τα ρολλά μπορεί να είναι χειροκίνητα και να κλειδώνουν πλευρικά με κλειδαριές στους οδηγούς, ή αυτόματα ηλεκτρικά με αντίστοιχους κινητήρες που λειτουργούν με μπουτόν, κλειδί μπουτόν, τηλεχειρισμό,  ραντάρ, φωτοκύτταρα κλπ.
Available as Manual with Safety Lock or Automatic with Light Barrier, Radar and Remote Control.
*Όλα τα αυτόματα ηλεκτρικά ρολλά έχουν σύστημα χειροκίνησης στην περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης , στην οποία απομπλέκεται το φρένο και το ρολλό σηκώνεται με χειροκίνητη ώθηση, μανιβέλα ή και αλυσίδα , ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα.
Τα ρολλά είναι από τα πλέον κλασικά συστήματα κλεισίματος, προστασίας και ασφάλισης ανοιγμάτων.
Τα τελευταία χρόνια και με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα ρολλά βελτιώθηκαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σήμερα το παραγόμενο προιόν είναι αξιόπιστο και ελεγμένο αλλά και όμορφο, ενώ η εφαρμογή τεχνολογικά εξελιγμένων εξαρτημάτων έλυσε οριστικά τα παλιά και κλασικά προβλήματα των ρολλών.
Τα ρολλά παραμένουν ασφαλής και αξιόπιστη λύση για την κάλυψη ανοιγμάτων ενώ εξακολουθούν να είναι μια συμφέρουσα  λύση για βιομηχανικά, επαγγελματικά αλλά και οικιστικά ανοίγματα.
Χρησιμοποιούνται ευρέως σε λύσεις βιομηχανικών κτηρίων , σε επαγγελματικές εφαρμογές καταστημάτων αλλά και σε μεγάλα ανοίγματα χώρων στάθμευσης, αποθηκών και εισόδων αποθηκών ακόμη και οικιστικών αναγκών.
Με λίγα λόγια τα ρολλά σήμερα διαθέτουν:   
*Γρήγορη κινηση       *Δυνατότητα κάλυψης μεγάλων ανοιγμάτων. 
*Αθόρυβη λειτουργία                                              *Ηλεκτροκίνηση
*Παθητική Ασφάλεια (Προστασία)                      *Χειροκίνηση
*Ισχυρή Κατασκευή                                                *Τηλεχειρισμό
*Δέχονται Κλειδαριές                                             *Ασφάλεια κατά τη χρήση
*Αντοχή στη χρήση                                                 *Καλό φινίρισμα
*Μεγάλο κύκλο Εργασίας                                      *Πολλά Χρηστικά Εξαρτήματα
*Στεγανότητα                                                           *Χαμηλή Συντήρηση
*Αντοχή σε ανεμοπίεση                                         *Δύο χρόνια Εγγύηση

1
10
11
12
2
3
4
5
6
7
8
9

1
2
3

©2024 Portotechnica All Rights Reserved.

Search